Két adag készült belőle - ez egy új próbálkozás volt, mely a jelek szerint ismét sikert aratott! Ebédre is tökéletes választás lehet.
10 dkg száraztészta
pár szelet füstölt szalonna
egy fej vöröshagyma
bors, (fokhagymapor)
zöldfűszerek (kakukkfű)
Egy fazékba hideg, olajos-sós vizet rakok fel forrni, majd amikor lobog, belerakom a tésztát és kifőzöm roppanósra. A főzővizet érdemes megtartani, hátha szükség lesz még rá az ételhez.
Egy serpenyőbe szalonnát és hagymát rakunk és pár percig sütjük. Fűszerekkel gazdagítjuk. Sót ne adjunk hozzá, mert a szalonnából annyi kisül, hogy bőven elég. Ezt a keveréket nem kell sokáig sütni, tényleg elég pár percig, mert a cél az, hogy a hagyma- és a szalonnadarabokra rá tudjunk harapni.
Amikor készen vagyunk és a tészta is megfőtt, akkor a serpenyőbe halmozom a tésztát és összesütöm a hagymás szalonnával. Ilyenkor még lehet fűszerezni is, és a tészta főzővizéből is rakhatunk hozzá, hogy szaftosabb legyen.
Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.