Ennél nem kell finomabb Forgácsfánk, én azt mondom. A recept a desszert.eu oldalról való - Csörögefánk néven fut:
a tésztához:
25 dkg liszt
1,5 dl tejföl
5 dkg vaj
2 gramm porcukor
csipet só
3 tojássárga
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
lekvár
porcukor
A tésztához valókat összegyúrjuk - ha ragadna, akkor adunk még hozzá lisztet, és cipóba dolgozzuk. Kb. 15 percre hűtőbe vagy hidegre tesszük.
Az olajat felforrósítjuk. A tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és felvagdossuk négyzetekre, vagy ahogy sikerül. Mindegyik közepébe késsel belevágunk egy csíkot, és a bemetszés két oldalán levő tésztát ebbe hajtjuk. Kicsit meghúzzuk hosszába, és a forró olajba aranybarnára sütjük.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.