egy kg zöldbab
pár szem krumpli felkockázva
babérlevél
só, bors
fokhagyma
a rántáshoz:
olaj
liszt
pirospaprika
a habaráshoz:
liszt
víz
tejföl
Hideg vízbe felrakom főni a kockára vágott krumplit fokhagymával, sóval, babérlevéllel. Amikor felforrt, hozzáöntöm a zöldbabot és fűszerezem borssal. Ha a zöldbab puha, berántom, majd behabarom az ételt.
Rántás: olajat forrósítunk, megszórjuk liszttel, pirítjuk, majd a tűzről lehúzva pirospaprikával hintjük meg. Hideg víz hozzáadásával csomómentesre keverjük. Kiforraljuk, miután a fazék tartalmához adtuk.
Habarás: lisztet, vízzel, tejföllel és meleg főzővízzel keverek ki csomómentesre - hozzáadom a berántott ételhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.