a pörkölthöz:
hagyma
olaj
pirospaprika
fél kg darált hús
só, bors
(Húsvarázs)
zöldfűszer
fél kg spagetti
olaj
só
tejföl
(sajt)
Pörköltalapot készítek: hagymát olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, szórok bele pirospaprikát és belerakom a darált húst. Felöntöm kevés vízzel. Ízesítem fűszerekkel és készre főzöm. A végén tejföllel behabarom.
A tésztát roppanósra főzöm olajos-sós vízben.
Egy tepsit készítek elő - kikenem zsiradékkal: a tepsi aljára egy réteg spagettit terítek, rámerek a tejfölös-pörköltes raguból, majd ugyanezt a műveletet megismétlem addig, míg a hozzávalókból tart. A teteje tészta legyen, melyet tejföllel kenek meg a végén. Sajtot is reszelhetek rá!
Előmelegített sütőbe kb. 45 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.