2013. jún. 21.

Citromos kuglóf

a tésztához:
24 dkg margarin
24 dkg liszt
24 dkg porcukor
4 tojás
1 vaníliás cukor
3 citrom leve és héja
1 tasak sütőpor

a mázhoz:
citromlé
porcukor

A puha margarint a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a citrom levét, héját és a vaníliás cukrot. Ezután egyenként beleütöm a tojásokat, és közben keverem. Végül a sütőporos liszt megy bele. Alaposan kikeverem, megkóstolom, és ízesítem citrommal, ha nem lenne elég citromos.

A kuglófformát kikenem margarinnal, megszórom morzsával, és beletöltöm a tésztamasszát. Előmelegített sütőbe tűpróbáig sütöm.

A mázhoz a citromlét annyi porcukorral keverem ki, hogy sűrű masszát kapjak. Miután megsült, lisztezett felületre borítom, és a mázat rácsurgatom.

Tapasztalataim:
Friss citrom helyett citromlevet használtam, és a hűtőben levő cukros citromhéjat. Vaníliás cukrom nem volt, így aromával helyettesítettem.

A kikent formát nem muszáj morzsával megszórni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...