- 50 dkg lencse
- só, bors, babérlevél
- pirospaprika
- olaj, liszt
- mustár, citromlé
A lencsét annyi vízben, amennyi ellepi felrakjuk főni sóval, borssal, babérlevéllel együtt. (Ha van füstölt csont/hús/szalonnabörke, akkor azt is hozzáadjuk.) Ha a víz időközben elfő róla, akkor pótoljuk ki.
Ha puha a lencse, akkor berántjuk:
Olajon lisztet pirítunk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, hideg vízzel csomómentesre kikeverjük, és a lencséhez öntjük. (Mivel főzelékről van szó, ezért vastagabb rántás készüljön, hogy besűrűsödjön az étel.)
Berántás után ízesítjük fűszerekkel, mustárral, és citromlével ki-ki hogy szereti. Feltéttel tálaljuk, ami lehet: virsli, pörkölt, kolbász.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.