2013. jún. 11.

Zsemlefánk palacsintatésztás verzióban

zsemle ujjnyi szeletekre felvágva
fahéjas porcukor vagy porcukor
olaj

a zsemle áztatásához:
tej
porcukor
vaníliás cukor

a palacsintatésztához:
2 tojás
4 dl tej
15 dkg liszt
5 dkg porcukor

A palacsintatésztát kikeverem, bő olajat teszek fel a lángra melegedni. A zsemlék áztatásához a tejet, cukrot előkészítem.

Ha az olaj felhevült, az előkészített zsemléket egyenként megáztatom a cukros tejben, majd belemártom a sűrű palacsintatésztába, és a forró olajba teszem. Aranybarnára pirítom mindkét oldalát (csak annyit teszek a tálba áztatni, amennyit ki tudok sütni egyszerre a serpenyőbe, nehogy szétázzon a zsemle).

Forrón fahéjas porcukorral megszórva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...