zsemle ujjnyi szeletekre felvágva
fahéjas porcukor vagy porcukor
olaj
a zsemle áztatásához:
tej
porcukor
vaníliás cukor
a palacsintatésztához:
2 tojás
4 dl tej
15 dkg liszt
5 dkg porcukor
A palacsintatésztát kikeverem, bő olajat teszek fel a lángra melegedni. A zsemlék áztatásához a tejet, cukrot előkészítem.
Ha az olaj felhevült, az előkészített zsemléket egyenként megáztatom a cukros tejben, majd belemártom a sűrű palacsintatésztába, és a forró olajba teszem. Aranybarnára pirítom mindkét oldalát (csak annyit teszek a tálba áztatni, amennyit ki tudok sütni egyszerre a serpenyőbe, nehogy szétázzon a zsemle).
Forrón fahéjas porcukorral megszórva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.