Farkas Kata: Hazai ízek, falusi ünnepek c. könyve
a gombóchoz:
- 40 dkg túró
- 7,5 dkg búzadara
- 2 tojás
egyéb hozzávaló:
- zsemlemorzsa
- olaj
- cukor
- tejföl
Az áttört túrót a tojások sárgájával, és a búzadarával jól összekeverjük. Ha sima, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Kb. 1 órai pihentetés után vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, majd forró, (sós) vízben kifőzzük. (Amikor a víz tetejére feljön a gombóc, akkor van kész.)
Olajon zsemlemorzsát pirítunk, a megfőtt gombócokat ebbe hempergetjük, és cukros tejföllel leöntve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.