2013. jún. 1.

Túrógombóc

A recept forrása
Farkas Kata: Hazai ízek, falusi ünnepek c. könyve

a gombóchoz:
  • 40 dkg túró
  • 7,5 dkg búzadara
  • 2 tojás

egyéb hozzávaló:
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • cukor
  • tejföl

Az áttört túrót a tojások sárgájával, és a búzadarával jól összekeverjük. Ha sima, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Kb. 1 órai pihentetés után vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, majd forró, (sós) vízben kifőzzük. (Amikor a víz tetejére feljön a gombóc, akkor van kész.)

Olajon zsemlemorzsát pirítunk, a megfőtt gombócokat ebbe hempergetjük, és cukros tejföllel leöntve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...