- 1/2 liter tej
- 3 tojássárga
- 10 dkg kristálycukor
- 3 dkg margarin
Kb. 6-7 db szikkadt zsemlét ujjnyi vastagságúra felvágunk, és az előzőleg összeelegyített keverékbe áztatjuk meg annyira, hogy puha legyen. (A zsemlék alja általában keményebb, így azt kicsit hosszabb ideig tunkoljuk a lébe.)
Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, az alját egy réteg zsemlével kirakjuk, megszórjuk mazsolával (melyet korábban rumba áztassunk meg), szórjuk meg darált dióval, majd ugyanezt a folyamatot ismételjük meg még egyszer: zsemle - mazsola - darált dió. (Nálunk két réteg fért el a tepsibe.)
Egy almát vékony szeletekre vágunk, és a darált dió tetejére rakjuk. Előmelegített sütőben, kb. fél óráig süssük.
A félretett 3 tojásfehérjét keményre felverjük, majd 3 kanál baracklekvárt keverünk bele, és a sütőből kivett tészta tetejére kenjük. Ezzel együtt még kb. 10-15 percre rakjuk vissza a sütőbe készre sülni.
Kihűlve igazán finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.