A kockára vágott burgonyát annyi vízben felrakjuk főni, amennyi ellepi. Ízesítjük sóval, borssal, ha van: zellerszárral, erős paprikával. Amikor a krumpli megpuhul, hagymás-pirospaprikás rántással berántjuk, majd tejfölös-lisztes habarással behabarjuk, utóízesítjük.
Hagymás-pirospaprikás rántás:
az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, megszórjuk liszttel, amit szintén pirítunk rajta, aztán lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és felöntjük hideg vízzel. Az így elkészült hagymás-paprikás rántást öntjük a főzelékhez.
Tejfölös-habarás:
tejfölt keverek ki liszttel/étkezési keményítővel, kevés vízzel, és pár kanálnyi meleg főzőlével (a hőkiegyenlítés végett). Az egészet összekeverem, és hozzáöntöm a fazék tartalmához. Egyszer kiforralom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.