2013. jún. 30.

Tejfölös csuka

A halat előkészítem, kisebb darabokra vágom, félrerakom.

Hagymát aprítok, megpirítom olajon, majd félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, elkeverem, és rakok hozzá feldarabolt paradicsomot, paprikát. A tűzre visszatéve kevés vízzel felöntöm, sózom, borsozom, fűszerezem, és rövid ideig főzöm - ez lesz a csuka alapja.

Amikor már úgy látom, hogy kellőképpen összefőtt az alap, tejfölt rakok hozzá (érdemes először a léből kivenni egy kicsit, és a tejföllel összekeverni, majd úgy önteni hozzá), elkeverem, és hozzáadom a haldarabokat.

Csak annyi ideig főzöm utána, míg a hal meg nem puhul. Közben kóstolgatom, utóízesítem. Nokedlivel, kifőtt tésztával tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...