A halat előkészítem, kisebb darabokra vágom, félrerakom.
Hagymát aprítok, megpirítom olajon, majd félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, elkeverem, és rakok hozzá feldarabolt paradicsomot, paprikát. A tűzre visszatéve kevés vízzel felöntöm, sózom, borsozom, fűszerezem, és rövid ideig főzöm - ez lesz a csuka alapja.
Amikor már úgy látom, hogy kellőképpen összefőtt az alap, tejfölt rakok hozzá (érdemes először a léből kivenni egy kicsit, és a tejföllel összekeverni, majd úgy önteni hozzá), elkeverem, és hozzáadom a haldarabokat.
Csak annyi ideig főzöm utána, míg a hal meg nem puhul. Közben kóstolgatom, utóízesítem. Nokedlivel, kifőtt tésztával tálalom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.