2 kisebb fejes saláta
1 liter víz
1 dl ecet
kevés só
néhány ek. kristálycukor
fokhagyma
olaj
A fejes salátát levelire szedem - a puhább és rondább leveleket kidobom -, átmosom, majd hagyom, hogy lecsöpögjön.
A fokhagymát karikára szelem, és olajban kicsit megpirítom. Ha megpirult, hozzáöntöm a vizet, az ecetet, beleszórok két csipet sót, és pár ek. kristálycukrot. Összekeverem, hagyom hogy feloldódjon a cukor, majd megkóstolom.
A salátára kb. 20-30 perccel a fogyasztás előtt ráöntöm az így elkészített levet, hogy közben össze tudjon érni.
Tapasztalataim:
Most először készítettem ilyen levet. Apránként adtam hozzá az alapanyagokat, először a vizet, és ecetet. Az ecettől elég savanyú lett a lé, így mindaddig, amíg megfelelőnek nem éreztem az ízét, addig kristálycukorral szelídítettem. Igazából csak kóstolgatás után tudjuk eldönteni, hogy mikor lesz pont jó a salátalé.
Miután jól összeforrt, félreraktam felhasználásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.