A májgombóc elkészítése:
1 tojás
zsemlemorzsa
só, bors, petrezselyem
vöröshagyma apróra vágva
A hozzávalókat kikevered egy tányérba, ízlés szerint bánsz a fűszerekkel, és annyi zsemlemorzsát adsz hozzá, hogy összeálljon, vigyázva, hogy ne legyen túl kemény.
A levesbe kiskanállal beleszaggatod a májgombócot, és pár perc főzés után már tálalható is a leves!
Tapasztalataim:
Rendkívül gyors és egyszerű leves, főleg ha leveskockát használunk hozzá. Igazából én nem szégyellem, hogy néha ehhez a megoldáshoz nyúlok, magyarázat nélkül.
Lehet a májgombócot valódi májból is készíteni, illetve zsemlemorzsa helyett használhatunk búzadarát is, de ez utóbbit azért tovább főzzük, hogy legyen ideje a darának megduzzadni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.