2013. jún. 6.

Májgombócleves gyorsan

Húsleves vagy egyéb kockából levest készítünk, s belefőzöd a májgombócokat:

A májgombóc elkészítése:

1 kis konzerv májkrém
1 tojás
zsemlemorzsa
só, bors, petrezselyem
vöröshagyma apróra vágva

A hozzávalókat kikevered egy tányérba, ízlés szerint bánsz a fűszerekkel, és annyi zsemlemorzsát adsz hozzá, hogy összeálljon, vigyázva, hogy ne legyen túl kemény. 


A levesbe kiskanállal beleszaggatod a májgombócot, és pár perc főzés után már tálalható is a leves!

Tapasztalataim:
Rendkívül gyors és egyszerű leves, főleg ha leveskockát használunk hozzá. Igazából én nem szégyellem, hogy néha ehhez a megoldáshoz nyúlok, magyarázat nélkül.

Lehet a májgombócot valódi májból is készíteni, illetve zsemlemorzsa helyett használhatunk búzadarát is, de ez utóbbit azért tovább főzzük, hogy legyen ideje a darának megduzzadni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...