a tésztához:
70 dkg liszt
1 tojás
5 dkg kristálycukor
4 dkg margarin
1 kávéskanál só
3,5 dl tej
5 dkg élesztő
citromhéj
a töltelékhez:
sütésálló lekvár
a kenéshez:
2 tojássárga
2 ek. tej
1,5 dl langyos tejben feloldunk 1 tk. kristálycukrot, és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, a tojást, a maradék cukrot + tejet, margarint, sót, citromhéjat, és a megkelt élesztőt tésztává dagasszuk - ha még kell, akkor pluszba lehet hozzáadni tejet. Ne legyen se túl kemény, se túl lágy a tészta. Meleg helyen háromszorosára kelesztjük, majd félbevágjuk.
Egyenként téglalappá nyújtjuk a tésztacipókat, majd felvagdossuk őket négyzetekre, középre egy-egy darab sütésálló lekvárt teszünk, és felcsavarjuk - a hajtás legyen alul, két oldalt pedig nyomjuk össze, nehogy kifolyjon a lekvár.
Olajos tepsibe, szorosan egymás mellé rakosgatjuk őket, és kb. 15-20 percig kelesztjük. Közben lekenjük a tojássárgája + tej keverékével.
Előmelegített sütőbe pirosra sütjük őket, de vigyázzunk, nehogy az aljuk leégjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.