Nálunk legtöbbször gondot jelent a maradék kifőtt tészta, főleg ha másnap már nem alkotja majd az ebéd részét, ezért gondoltam kipróbálom, hogy működik a fagyasztása.
Adott volt két adagra való spagetti tészta, melyet egy nejlon zacskóba tettem, olajat öntöttem rá, összekevertem vele, majd beraktam a fagyasztóba. Kb. 3-4 napig volt bent, ugyanis úgy hozta a sors, hogy ismét kellett az ebédhez, ezért azt gondoltam, hogy miért ne próbáljuk most ki, és akkor esetleg kevesebb tésztát kell főzni.
Reggel kivettem a fagyasztóból a tésztát, tányérra raktam úgy zacskóstul. Amikor az ebéd eljött, még nem volt teljesen kiengedve, ezért beraktam a mikróba - csomagolás nélkül - pár percre. Megkóstoltam, és nem tapasztaltam semmi szokatlan ízt, ezért a frissen kifőzött tésztához kevertem, és el is fogyott az egész.
Nem javaslom a kifőtt tészta lefagyasztását, ha másnap-harmadnap még tervezzük az ebédre való elfogyasztását - ilyenkor érdemes egy műanyagba belerakni, olajat önteni rá, összeforgatni vele, és a hűtőbe tárolni.
Ugyan nálunk csak pár napig volt a fagyasztóba, ezért is írom azt, hogy érdemes mielőbb felhasználni - ne hónapokig álljon a hidegen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.