2014. máj. 20.

Csirkecsíkok sajtmártásban kifőtt tésztával

fél kg csirkemell
kb. 5-10 dkg gépsonka
450 gramm tejföl
1 tömlős sajt
pár darab csemege uborka
só, fűszerek, olaj
citromlé, fokhagyma

olaj, só, száraztészta

A mártáshoz a tejfölt, a sajtkrémet, fokhagymát, fűszereket összeturmixolom, és hűtőbe teszem felhasználásig. A tésztát sós, olajos forró vízben roppanósra főzöm.

A csirkemellet a sonkával együtt kockákra vágom, majd olajon megpirítom. Kevés citromlevet öntök hozzá, és puhára párolom az egészet. Közben sózom, fűszerezem. 

Amikor megfőtt, hozzáöntöm az előzőleg elkészített mártást, csemege  uborkát szelek bele, egyszer kiforralom, utóízesítem, és kifőtt tésztával tálalom.

Tapasztalataim:
- tejföl helyett joghurt
- hús nélkül
- reszelt sajttal megszórva
- a mártás ízesíthetjük bármivel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...