fél kg csirkemell
kb. 5-10 dkg gépsonka
450 gramm tejföl
1 tömlős sajt
pár darab csemege uborka
só, fűszerek, olaj
citromlé, fokhagyma
olaj, só, száraztészta
A mártáshoz a tejfölt, a sajtkrémet, fokhagymát, fűszereket összeturmixolom, és hűtőbe teszem felhasználásig. A tésztát sós, olajos forró vízben roppanósra főzöm.
A csirkemellet a sonkával együtt kockákra vágom, majd olajon megpirítom. Kevés citromlevet öntök hozzá, és puhára párolom az egészet. Közben sózom, fűszerezem.
Amikor megfőtt, hozzáöntöm az előzőleg elkészített mártást, csemege uborkát szelek bele, egyszer kiforralom, utóízesítem, és kifőtt tésztával tálalom.
Tapasztalataim:
- tejföl helyett joghurt
- hús nélkül
- reszelt sajttal megszórva
- a mártás ízesíthetjük bármivel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.