2014. máj. 27.

Tojásos lecsó

paprika, paradicsom
zöldpaprika
vöröshagyma
fejenként 1 vagy 2 tojás
só, bors
pirospaprika, kakukkfű
olíva olaj

A vöröshagymát félkarikára vágom, a paradicsomot cikkekre, és olajon együtt párolni kezdem őket. Mikor már jól összefonnyadt, lehúzom a tűzről, meghintem pirospaprikával, elkeverem, és belerakom az összeszelt paprikát. Sózom borsozom, fűszerezem. Addig főzöm, míg jól összeesik az egész, és leve lesz. Közben kóstolgatom, fűszerezem, és paradicsomot adok még hozzá.

Amikor az étel kész, felverem a tojásokat sóval, borssal, és az egészet a lecsóra öntöm. Megvárom, míg a tojás kicsit megsül (de nem szárad ki), és melegen tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...