A recept forrása: Gasztroangyal
8-10 csirkecomb
olaj
a mázhoz:
8 tk. mustár
8 ek. méz
kevés olíva olaj
bazsalikom
bors, majoránna
a gyömbéres almához:
5-10 db alma
néhány ek. méz
friss gyömbér
citromlé, fahéj
A csirkecombokat besózzuk, majd a pácot elkészítjük, és beleforgatjuk a combokat. Kb. 4 órára hűtőbe tesszük sütés előtt.
Miután álltak a pácban, olajjal kikent tepsibe fektetjük a húst, fóliával letakarjuk, és puhára sütjük. Időnként azonban ránézünk, a kisült zsírral locsolgatjuk, és a végén levesszük róla a fóliát, hogy pirosra tudjon sülni.
A gyömbéres alma elkészítése:
Az almákat feldaraboljuk. Egy lábasba mézet öntünk, ízesítjük gyömbérrel, fahéjjal, hozzáadjuk az előkészített gyümölcsöt, és pici citromlevet hozzáöntve félig roppanósra, és aranybarnára készítjük el.
A megsült csirkecombot a gyömbéres almával tálaljuk!
Tapasztalataim:
Akár egy egész éjszakát is állhat a csirke a pácba! Csirkeszárnnyal is el lehet készíteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.