2014. máj. 28.

Mézes-mustáros csirkecomb gyömbéres almával

A recept forrása: Gasztroangyal

8-10 csirkecomb
olaj

a mázhoz:
8 tk. mustár
8 ek. méz
kevés olíva olaj
bazsalikom
bors, majoránna

a gyömbéres almához:
5-10 db alma
néhány ek. méz
friss gyömbér
citromlé, fahéj

A csirkecombokat besózzuk, majd a pácot elkészítjük, és beleforgatjuk a combokat. Kb. 4 órára hűtőbe tesszük sütés előtt.

Miután álltak a pácban, olajjal kikent tepsibe fektetjük a húst, fóliával letakarjuk, és puhára sütjük. Időnként azonban ránézünk, a kisült zsírral locsolgatjuk, és a végén levesszük róla a fóliát, hogy pirosra tudjon sülni.

A gyömbéres alma elkészítése:
Az almákat feldaraboljuk. Egy lábasba mézet öntünk, ízesítjük gyömbérrel, fahéjjal, hozzáadjuk az előkészített gyümölcsöt, és pici citromlevet hozzáöntve félig roppanósra, és aranybarnára készítjük el.

A megsült csirkecombot a gyömbéres almával tálaljuk!

Tapasztalataim:
Akár egy egész éjszakát is állhat a csirke a pácba! Csirkeszárnnyal is el lehet készíteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...