2014. máj. 3.

Darált hússal töltött padlizsán

2 közepes padlizsán
60 dkg darált hús
1 nagy fej vörös hagyma
fűszerek, só, bors, fokhagyma
petrezselyem, chili
tejföl, reszelt sajt
olaj

A padlizsánokat félbevágjuk, kikaparjuk a belüket, melyet majd később felhasználunk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, fokhagymát. Fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, lefedve pároljuk. Ha a hús félig puha, hozzáadjuk a padlizsán feldarabolt belét, és készre főzzük vele. Közben kóstolgatjuk, ízesítjük.

A sütőt előmelegítjük, egy tűzállótálat kikenünk olajjal, sajtot reszelünk, a petrezselymet apróra vágjuk.

Ha puha a hús - arányosan elosztva - megtöltjük vele a padlizsánok belsejét. Betoljuk a sütőbe, kb. 25 perc alatt sül meg. Félidőben megkenjük tejföllel, aztán reszelt sajttal, és petrezselyemmel megszórjuk. 

Tapasztalataim:
Érdemes ellenőrizni egy kés segítségével, hogy a padlizsán puha-e, illetve félidőben mi egy pici vizet öntöttünk alá, hogy nehogy leégjen. Aki akarja, meghámozhatja a padlizsánt előtte, mi bőröstül sütöttük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...