5 tojásból kakaós piskóta
Elkészítése:
5 tojásfehérjét robotgéppel elkezdünk felverni, apránként hozzáadunk 5 ek. kristálycukrot, kemény habbá verjük. Ekkor egyenként lassú fokozaton beledolgozzuk a tojások sárgáját, végül fakanállal óvatosan 4 ek. liszt + 1 ek. holland kakaópor keverékét.
A kikevert masszát alufóliával bélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve lehúzzuk róla a fóliát, és tálcára tesszük vagy visszahelyezzük a tepsibe, ahol majd betöltjük.
Kb. fél liter tejszínt kemény habbá verünk. Lehet használni hozzá habfixálót. A felvert tejszín 3/4 részébe holland kakaóport keverünk, a maradékot úgy hagyjuk.
A megsült piskótát kettévágjuk. Az egyik lapra a kakaóval ízesített tejszínt simítjuk, rá a maradék tejszínt. A piskóta másik felét olvasztott csokival bevonjuk, felkockázzuk, és a tejszínhabos krém tetejére rakosgatjuk, így vágjuk kockákra.
piskóta - kakaós tejszínhab - sima tejszínhab - csokival bevont piskóta
Tapasztalataim:
Azért kell a piskóta másik felét előre bevonni csokival, és felkockázni, mert különben ha rátennénk a tejszínes habra, akkor vágás közben összenyomnánk teljesen azt, és elcsúszna a sütemény.
Egy másik verziónként az is lehetséges, ha a felvert tejszínhab egészéhez holland kakaóport adunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.