2014. máj. 14.

Csirkemáj vadasan kifőtt tésztával

a főételhez:
fél kg csirkemáj
1 tasak Coop vadasmártás alap
mustár, tejföl


a körethez:
száraztészta
só, olaj

A csirkemájat csíkokra vágjuk, és olajon megpirítjuk, időnként átforgatva puhára sütjük. Ekkor hozzáadunk 2-3 tk. mustárt, 1-2 ek. tejfölt, 4 dl vizet, sót, és a tasak tartalmát. Kevergetve kb. 10-15 percig főzzük, közben kóstolgatjuk, hogy elég ízes-e. Érdemes ellenőrizni, hogy a máj megpuhult-e, ha igen, akkor készre főzzük.

A tésztát forró sós-olajos vízben roppanósra főzzük, majd tányérokba szedjük, és a májas vadas szósszal tálaljuk.

Tapasztalataim:
Eredetileg hússal kellene készíteni a leírás alapján, de így is nagyon finom lett! Plusz mustárt tettünk még hozzá, hogy savanykásabb legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...