A recept forrása: Barbi konyhája
25 dkg liszt
5 dkg búzadara
1 tasak sütőpor
20 dkg porcukor
50 dkg túró
2-3 ek. vaníliás cukor
kevés kristálycukor
3 tojás
3 dl tej
csipet só
citromhéj vagy citrom aroma
tisztított gyümölcs feldarabolva
margarin a kenéshez, és a sütemény tetejére
A lisztet a búzadarával, sütőporral, porcukorral, csipet sóval egy tálba összekeverjük szárazon. Egy másik edényben a túrót, vaníliás cukrot, citromhéjat morzsalékossá dolgozzuk. Egy mélyebb edénybe pedig a 3 tojást vaníliás cukorral, és kevés kristálycukorral habverő segítségével felverjük, majd hozzáöntjük a tejet.
Egy közepes tepsit alaposan kikenünk margarinnal, egyenletesen beleszórjuk a lisztes keverék felét, erre a túrót terítjük szintén egyenletesen. Megszórjuk gyümölccsel, és befedjük a maradék lisztes keverékkel. A kikevert tojásos-tejes folyadékot ráöntjük a liszt tetejére úgy, hogy mindenhol érje a lé.
Alaposan megütögetjük, megrázogatjuk az így előkészített sütemény, beleszurkálunk néhányszor villával, és a tetejére margarin-darabokat csipkedünk.
Előmelegített sütőbe, 180 fokon kb. 1 óra alatt sül meg szép pirosra. Tűpróbát érdemes végezni!
Porcukorral megszórva tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.