2012. nov. 21.

Lángos

1 kg liszt
2 dl tejföl
0,5 liter tej
5 dkg élesztő
1 tojás
1 csapott ek. só
1 ek. olaj
olaj a sütéshez

Az élesztőt egy dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez, és eldolgozzuk benne, majd a tojást, tejfölt, sót, olajat, tejből pedig apránként adunk hozzá, amennyit felvesz.

Jól kidolgozzuk, és egy nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarva fél órát kelesztjük. 

Kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, tetszés szerint kiszaggatjuk, majd még olajos kézzel lehet nyújtani közben. Forró olajban frissen sütjük ki amennyi elfogy belőle egyszerre. A maradékot olajos zacskókban a hűtőben tárolhatjuk egy hétig, vagy fagyasztani is lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...