2012. nov. 30.

Etyeki pogácsa

60 dkg liszt
25 dkg zsír
1 kispohár tejföl
1 kispohár kefir
2 dkg élesztő
1 tojás


sajt és tojás a tetejére

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a sajt és az egyik tojás kivételével, majd gyúródeszka-szélességűre kinyújtjuk, és feltekerjük, mint a bejglit.

30-40 percig hideg helyen pihentetjük, addig előmelegítjük a sütőt, a tepsit előkészítjük, a sajtot lereszeljük, a másik tojást felverjük.

A pihenőidő letelte után a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét késsel megcsíkozzuk, (hogy a pogácsa teteje mintás legyen) majd kiszaggatjuk a tepsin felsorakoztatja felvert tojással lekenjük, és sajttal megszórjuk.

Addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.

Megjegyzés: a kispohár tejföl és kefir a 175 g-os kiszerelésűre vonatkozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...