2012. nov. 27.

Hegyaljai tarkabableves

20 dkg tarkabab
1 fej vöröshagyma
40 dkg savanyú káposzta
20 dkg füstölt kolbász
1,5 l csontlé (kockából is lehet)
2 dkg cukor
4 dkg liszt
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
3 ek. olaj
2 babérlevél
1 ek. ecet


Az előző nap beáztatott babot babérlevéllel hideg vízben feltesszük főni. A finomra vágott hagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a káposztát, és fedő alatt pároljuk. Amikor a bab megpuhult, belekeverjük a káposztát, a tejfölt, s felöntjük csontlével. Ecettel, cukorral ízesítjük. Világos rántással besűrítjük, majd beletesszük a karikázott kolbászt, ezzel még 4-5 percig készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...