2012. nov. 22.

Rakott krumpli

krumpli
tojás
lecsókolbász
szalonna
olaj vagy zsír
só, bors, rozmaring
tejföl

Krumplit, és tojást főzünk meg, majd kihűtve a lecsókolbásszal együtt felkarikázzuk. Szalonnát csíkozunk. A tejfölt előkészítjük, megsózzuk. A sütőt előmelegítjük.

Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. Az alját beterítjük krumplival, rá egy sor tojás, majd egy sor kolbász kerül, amit megszórunk szalonna csíkokkal, és fűszerezzük sóval, borssal, és rozmaringgal. Tejföllel megkenjük, és az előbbi rétegzést megismételjük. A teteje tejfölös legyen. Berakjuk a sütőbe kb. egy órára, majd ha készen van, frissen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...