2012. nov. 19.

Becsinált leves



levesaprólék/láb, nyak, zúza/farhát darabolva

zöldségek tetszés szerint (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, zöldborsó, gomba)
fokhagyma
egy egész vöröshagyma
só, bors

a nokedlihez:

1 tojás
liszt
kevés petrezselyem

A levesaprólékot hideg vízbe felteszem főni. Ha farhátból készítem, akkor kisebb darabokra elvagdosom. Főzni kezdem, és amikor habosodik, akkor szűrővel leszedem a habot, majd amikor szép tiszta lett, akkor hozzáadom a kockára vagy karikára vágott zellert, fehérrépát, sárgarépát, karalábét (tetszés szerinti zöldséget. A vizet pótlom, ha szükséges. 


Sózom, borsozom, fokhagymával, és egy egész vöröshagymával ízesítem. Ha a zöldségek félig megpuhultak, ilyenkor lehet belerakni a zöldborsót, és a gombát (ha szeretnénk beletenni). 


Közben a nokedlit elkészítem: 

egy tojást annyi liszttel keverek ki, hogy ne legyen túl kemény, és adok hozzá egy kevés petrezselymet is. Kiskanállal szaggatom a levesbe, és ha feljönnek a galuskák a leves tetejére, akkor készen is van az étel. Forrón tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...