2012. nov. 21.

Darás tészta

50 dkg száraztészta
24 dkg búzadara
9 ek. olaj
víz

A száraztésztát sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük. A búzadarát a forró zsiradékban világos barnára pirítjuk, vízzel meglocsoljuk, hogy kissé megduzzadjon, és a jól lecsepegtetett tésztát hozzákeverjük, és átforrósítjuk.

Lekvárral vagy porcukorral tálaljuk!

Megjegyzés: Amit én tapasztaltam, hogy miután felöntöm vízzel, és kissé megduzzad, utána még lefedve a serpenyőt hagyjuk, hogy jól magába szívja a vizet.

A receptet Horváth Ilona szakácskönyvéből vettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...