2012. nov. 27.

Párolt rizs

2,5 dl rizs
kb. 5 dl víz
só, bors
fokhagyma, vöröshagyma
egyéb fűszer

2,5 dl rizst mosunk meg vízben, és hagyjuk lecsepegni. Lábasban zsiradékot hevítünk, majd a rizst belerakjuk, és pirítjuk egy kevés ideig, majd felöntjük kb. 5 dl hideg vízzel. Ilyenkor rakjuk bele a sót, borsot, fokhagymát, illetve egyéb fűszereket, amiket szeretnénk.

Felforraljuk, és forrás után takarékra állítva a gázt, lefedve addig pároljuk, amíg a víz el nem tűnik a felszínéről. Keverni nem igazán szabad. Forrástól számítva 20-30 perc alatt készen van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...