2012. nov. 28.

Húsleves



sertéscsont/szárny/farhát
1 nagy fej vöröshagyma
zöldségek
fokhagyma
só, bors
babérlevél

Felrakjuk hideg vízbe a sertéscsontot/szárnyat/farhátat főni, közepes lángon. Ha hab képződik a tetején, akkor leszedjük, majd hozzáadjuk az egész vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, sót, egész borsot és a feldarabolt zöldségeket. Ami lehet: sárgarépa, fehérrépa, kelbimbó, karalábé, zeller, krumpli, kelkáposztalevél, gomba, zöldborsó, kinek mi van otthon.


Lassú tűzön puhára főzöm, közben kóstolgatom, hogy megfelelő-e a fűszerezése. Ha készen van, akkor leszűröm, külön tálra kirakom a húsos csontot és a zöldségeket.


Főzhetünk ki hozzá levestésztát is, ilyenkor a leszűrt léből egy fazékba merítünk, és abba főzzük meg a tésztát vagy egyéb levesbetétet.


A képen húsleves zöldségekkel, és daragaluskával látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...