2012. nov. 20.

Csekőné-féle zöldségleves

1-2 fej vöröshagyma
néhány darab sárgarépa és fehérrépa
1 karalábé
negyed zeller
(vagy amilyen zöldség éppen otthon van)
olaj
liszt

bors
petrezselyem

A hagymát félkarikára vágom, a zöldségeket pedig kockára vagy karikára. Ha az előkészítés megvan, akkor a hagymával együtt olajon elkezdem párolni a zöldségeket. Párolás után liszttel megszórom, felöntöm hideg vízzel, és sózom, borsozom. Amikor a zöldségek megpuhultak, levesbetéttel gazdagíthatom az ételt: nokedlivel, grízgaluskával, májgombóccal, tésztával...etc. A legvégén még utóízesítem, ha arra van szükség, illetve megszórom petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...