2013. máj. 31.

Üdítő szelet

Az alábbi recept szerint 5 tojásból piskótát készítünk:
Piskóta

A kész masszát alufóliával kibélelt nagy tepsibe (olyan nagyságú tepsibe, amiben piskótatekercset szokás sütni) simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.


Ez lesz az alsó lapja a süteménynek. Miután kisült a piskóta, félretesszük kihűlni, és készítünk még egyet ugyanígy, ami majd a teteje lesz (tehát két darab 5 tojásból álló piskótát készítünk)


A krém következik:


50 dkg margarin

50 dkg porcukor
3-4 citrom
2-3 ek. lekvár

Kikeverem a porcukrot a margarinnal, és kétfelé veszem a krémet. Az egyik felébe beleöntöm 3-4 citrom levét, a másik felébe lekvárt keverek, és jól eldolgozom őket.


A kihűlt alsó piskótalapot megkenem először a kész citromos, majd a kész lekváros krémmel, és befedem a felső piskótalappal.


A betöltött sütemény tetejét nehezékkel lenyomatjuk másnapig. Másnap be lehet vonni a tetejét olvasztott csokoládéval, nyújtható fondannal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...