Az alábbi recept szerint 5 tojásból piskótát készítünk:
Piskóta
A kész masszát alufóliával kibélelt nagy tepsibe (olyan nagyságú tepsibe, amiben piskótatekercset szokás sütni) simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
Ez lesz az alsó lapja a süteménynek. Miután kisült a piskóta, félretesszük kihűlni, és készítünk még egyet ugyanígy, ami majd a teteje lesz (tehát két darab 5 tojásból álló piskótát készítünk)
A krém következik:
50 dkg margarin
50 dkg porcukor
3-4 citrom
2-3 ek. lekvár
Kikeverem a porcukrot a margarinnal, és kétfelé veszem a krémet. Az egyik felébe beleöntöm 3-4 citrom levét, a másik felébe lekvárt keverek, és jól eldolgozom őket.
A kihűlt alsó piskótalapot megkenem először a kész citromos, majd a kész lekváros krémmel, és befedem a felső piskótalappal.
A betöltött sütemény tetejét nehezékkel lenyomatjuk másnapig. Másnap be lehet vonni a tetejét olvasztott csokoládéval, nyújtható fondannal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.