2013. nov. 28.

Almás palatócsi

40 dkg liszt
3 tojás
fél dl olaj
csipet só
tej, szóda
vaníliás cukor
3 nagy alma reszelve

lekvár

A liszt, tojások, olaj, só, vaníliás cukor, reszelt alma, tej és szóda hozzáadásával sűrű tésztamasszát keverünk ki robotgéppel. 

Olajozott serpenyőbe egy-egy merőkanálnyi masszát öntünk, evőkanállal elegyengetjük egy kicsit, majd mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Kicsit óvatosabban süssük, hogy tényleg átsüljön a vastagsága miatt.

A palacsintánál vastagabb, a tócsinál kicsit vékonyabb korongokat kapunk eredményül. Mivel nincs benne cukor, így lekvárral lekenve kínáljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...