2013. nov. 17.

Bögrés kakaós vagy kakaótlan

A recept forrása: Nosalty

A bögre mértéke: 2,5 dl

1 bögre kristálycukor
4 tojás
1 bögre olaj
1 bögre szóda vagy ásványvíz
3 bögre liszt
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 tk. fahéj
keserű kakaópor

A tojásokat a cukorral tejfölsűrűségűre keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, szódavizet, végül a sütőporos lisztet, fahéjat, vaníliás cukrot, kakaót (ha kakaósra készítjük). Alaposan összedolgozzuk.

Kikent tepsibe öntjük, előmelegített sütőbe tűpróbáig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tapasztalataim:
Ez egy alaprecept is lehetne akár kakaóval vagy anélkül, megspékelve minden jóval. 

Kakaós verzióban készítettem, diót és reszelt almát adtam hozzá, igazán finom lett. Akármivel gazdagíthatjuk, csak a fantázia szab határt. 

Nem túl édes sütemény, állagát tekintve megsülés után kicsit morzsálódik, de az ízélményen nem változtat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...