2013. nov. 4.

Halas rizs

halkonzerv
egy adag párolt vagy főtt rizs
citromlé

A serpenyőbe öntök egy kevés olajat - a halkonzervből -, majd a rizst és pár kanál olajos halat teszek bele. Jól összesütöm a kettőt, közben kóstolgatom, és ízlés szerint lehet hozzárakni még halat.

Amikor jól összeforrósítottam, tányérra szedem, kevés citromlével meglocsolva tálalom.

Tapasztalataim:
Maradékból, és abból ami otthon van - gyorsan, valami finomat! Ismét egy ilyen mottó alatt készült ételről van szó. 

A rizs mennyiségétől is függ, hogy felhasználunk-e hozzá egy egész konzervet, illetve az egyéni ízléstől.

A rizs fagyasztásának és kiengedésének jegyében szerettem volna kipróbálni, hogy milyen az, amikor olajos hallal keverem össze. A megkóstolása és elfogyasztása után arra az eredményre jutottam, hogy kiválóan alkalmas ebédre is ez a fogás, bármilyen egyszerű is!

Egyébként ez jó másfajta halkonzervvel, illetve hallal is, csak megfelelően kompenzálva. Készíthetünk hozzá direkt rizst is, de ha van a fagyasztónkban, az is teljesen jó megoldás. 

További ötletek:
halpogácsa, halfasírt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...