2013. nov. 13.

Kakaós-lekváros kalács

a tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tojás
3 ek. kristálycukor
3 dkg élesztő
2-3 dl tej
csipet só

a töltelékhez:
lekvár
cukrozott kakaó
kekszmorzsa vagy darált keksz

felvert tojás

A tésztához valókat összegyúrjuk - az élesztőt kevés, cukros tejben fel kell futtatni -, kidagasztjuk, fél órát meleg helyen kelesztjük.

Fél óra múlva két részre vesszük a tésztát, mindkettőt kinyújtjuk téglalap alakúra. Lekenjük lekvárral, megszórjuk darált keksszel vagy morzsával és bőven teszünk rá cukros kakaót. Rövidebbik oldalain behajtjuk, és feltekerjük, mint a bejglit.

Olajozott tepsibe tesszük. Lekenjük felvert tojással, és 20 percig még pihentetjük, utána előmelegített sütőbe pirosra sütjük.

2 rúd lesz belőle.

Tapasztalataim:
A tejet apránként adjuk hozzá, nehogy sok legyen. Se túl kemény, se túl lágy ne legyen a tészta.

Ha a teteje idő előtt pirosodna, alufóliával letakarjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...