2013. nov. 29.

Cukros tojáshabbal töltött habroló





egy csomag leveles tészta
30 dkg kristálycukor
4 tojásfehérje
olaj

A leveles tésztát kiolvasztjuk, vékonyra kinyújtjuk, és kb. 2 cm széles csíkokat vágunk belőle, melyeket a csőformára tekerünk úgy, hogy kissé fedjék egymást. Olajjal lekent tepsibe rakosgatjuk az ily módon előkészített rolókat, majd előmelegített sütőbe pirosra sütjük.

Még melegen levesszük a csőről, és kihűtjük. Amennyiben kevesebb csövünk van, mint tésztacsík, kicsit várunk, míg a csövek hűlnek, majd a maradék tésztát rácsavarjuk. Szintén mehet a sütőbe.

20 dkg kristálycukrot egy lábasba teszünk, öntünk hozzá egy kevés vizet, és ebből szirupot főzünk. Jól forrjon föl.

A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, s amikor már kezd jól habosodni, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot (a maradék 10 dkg-t). Ha majdnem kemény habbá verődött, belecsorgatjuk az előzőleg elkészített cukorszirupot, jól összevegyítjük vele. Ezzel a cukros tojáshabbal töltjük meg a habrolókat.

Hideg helyre tesszük, és csak másnap fogyasztjuk, hogy a leveles tészta átgyengüljön.

Tapasztalataim:
Nekünk 12 db csövünk van, és 16 db habroló készült, így nem tudtuk egyszerre betolni a sütőbe, hanem két részletben kellett sütni. Legközelebb még veszünk csőformát.

További ötletek:
karamellás tejszínhabbal
cukrozott tejszínhabbal
sajtos krémmel + reszelt sajt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...