2013. nov. 7.

Zelleres paradicsomleves

paradicsompüré/lé
fél zeller
olaj - liszt - pirospaprika
só, bors, oregánó, bazsalikom
vöröshagyma, zöldpaprika
cukor

Vastag rántást készítünk:
Olajat hevítünk, liszttel szórjuk meg, közben kevergetve megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. Ezután felöntjük paradicsompürével, és annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni.

Fűszerezzük, hozzáadunk egy fél zellert nagyobb darabokra vágva, egy egész vöröshagymát megpucolva, zöldpaprikát ízlés szerint. Főlés közben kóstolgatjuk, fűszerezzük, ha kell, cukrozzuk. 

Addig főzzük, míg az ízek össze nem érnek. Ekkor a zellert kivesszük belőle, botmixerrel leturmixoljuk, majd visszaöntjük a leveshez. A vöröshagymát kidobjuk belőle. Kiforraljuk, kóstolgatjuk. 

Főzhetünk bele betűtésztát vagy rizst is, de önmagában is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...