2013. máj. 20.

Barátfüle

a tésztához:
60 dkg sós, áttört főtt krumpli
kb. 50 dkg liszt
3 tojás
1 kávéskanál só
1 ek. olaj

töltelékhez:
kemény lekvár

a hempergetéshez:
olaj
zsemlemorzsa

A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk. A lisztet apránként adom hozzá, mert a krumplitól is függ, hogy felveszi-e az összes lisztet. A lényeg, hogy a tészta ne legyen ragacsos.

Vékonyra kinyújtjuk, nagyobb kockákra vágjuk fel, és mindegyik közepére lekvárt rakunk (legyen azért benne töltelék!). A megtöltött tésztákat háromszög alakúra hajtjuk, lenyomkodjuk a szélét, és lobogó, olajos vízben kifőzzük. (Amikor a derelyék feljönnek a víz tetejére, még pár percig főni hagyjuk, majd azután tesszük a pirított zsemlemorzsába).

Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk aranybarnára, és a kész barátfüléket bepanírozzuk vele.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...