A recept forrása: Delikát
2 tojás
8 dkg margarin
2 ek. cukor
7,5 dkg mogyorókrém + az összeragasztáshoz
2 ek. keserű kakaópor
1 tk. sütőpor
12,5 dkg liszt
csipet só
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, a cukrot és az olvasztott margarint összekeverjük. A lisztet, a kakaóport, a mogyorókrémet és sütőport is összekeverjük, majd a két keveréket géppel összedolgozzuk, végül a csipet sóval felvert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk a masszába.
1 órára hűtőbe rakjuk, majd ennek elteltével sütőpapíros tepsibe tesszük a masszából vizes kézzel formált kis gombócokat.
Fél órára újból hűtőbe kerülnek, majd onnan kivéve 175 fokon megsütjük őket.
Ha kihűltek, kettévágjuk a tésztát, megkenjük őket mogyorókrémmel, és visszahelyezzük a tetejüket.
Hűtőbe kerülnek fogyasztásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.