padlizsán
só, bors, fűszerek
olaj - liszt - tojás - zsemlemorzsa
(szezámmag)
Egészséges, friss padlizsánokat választok.
Levágom a végeit, meghámozom, ujjnyi szeletekre vágom vagy ha a közepe öreg, akkor félkarikákra (kikaparom a közepét). Besózom, és állni hagyom, hogy levet eresszen.
Tojást verek fel habosra egy csipet sóval, és némi borssal. Lisztet, és zsemlemorzsát készítek elő egy tányérba. (A zsemlemorzsához lehet adni szezámmagot is.) Olajat forrósítok.
A padlizsánokról leitatom a nedvességet. Először lisztbe, majd tojásba, végül (szezámmagos) zsemlemorzsába forgatom, és zsiradékban aranybarnára sütöm.
Tányérokba kiszedve tálalom, körettel vagy salátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.