2013. máj. 15.

Rántott padlizsán

padlizsán
só, bors, fűszerek
olaj - liszt - tojás - zsemlemorzsa
(szezámmag)

Egészséges, friss padlizsánokat választok. 
Levágom a végeit, meghámozom, ujjnyi szeletekre vágom vagy ha a közepe öreg, akkor félkarikákra (kikaparom a közepét). Besózom, és állni hagyom, hogy levet eresszen. 

Tojást verek fel habosra egy csipet sóval, és némi borssal. Lisztet, és zsemlemorzsát készítek elő egy tányérba. (A zsemlemorzsához lehet adni szezámmagot is.) Olajat forrósítok.

A padlizsánokról leitatom a nedvességet. Először lisztbe, majd tojásba, végül (szezámmagos) zsemlemorzsába forgatom, és zsiradékban aranybarnára sütöm. 

Tányérokba kiszedve tálalom, körettel vagy salátával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...