A recept forrása: Alíz konyhája
a tésztához:
12,5 dkg margarin
12,5 dkg + 20 dkg kristálycukor
12,5 dkg liszt
4 tojás
4 ek. tej
1 sütőpor
a krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
12,5 dkg margarin
5 ek. porcukor
2-3 db őszibarack vagy befőtt
A tojásokat szétválasztjuk. 12,5 dkg kristálycukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a tojássárgáját, és végül a sütőporos lisztet. Egyneművé dolgozzuk. Alufóliával bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk.
A 4 tojásfehérjét 20 dkg kristálycukorral kikeverjük, és az előzőleg tepsibe simított masszára halmozzuk, egyenletesen elkenjük rajta.
Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon, szép lassan sütjük meg a tésztát. Megsülés, és kihűlés után függőlegesen kettévágjuk.
Közben elkészítjük a krémet:
4 dl tejből pudingot készítünk. A fél kocka margarint kikeverjük a porcukorral, majd a puding kihűlése után ahhoz hozzáadjuk, összedolgozzuk.
Az őszibarackot kockákra vágjuk.
A függőlegesen kettévágott tészta egyik felére kenjük a vaníliás krémet, az őszibarackot pedig sorban a krém tetejére halmozzuk. A tészta másik felét ráhelyezzük, és hideg helyre rakjuk. Pár óra múlva szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.