3 vaníliás cukor
3 ek. kristálycukor
50 dkg mascarpone
1-2 rum vagy konyak,
babapiskóta
a piskóta áztatásához:
3 dl erős feketekávé
7-8 evőkanál kristálycukor
rum
a tetejére:
2-3 ek. cukrozatlan kakaópor
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó,ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk.
A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük. Egy tál alját áztatott babapiskótával rakjuk ki (csak mártsuk bele, aztán vegyük is ki, nem kell eláznia), merjük rá a krém felét, ennek a tetejére újra egy sor áztatott piskóta kerül, majd a maradék krém.
A tetejét keserű kakaóporral szórjuk meg. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.