2013. máj. 24.

Eredeti tiramisu

4 nagyon friss tojás
3 vaníliás cukor
3 ek. kristálycukor
50 dkg mascarpone
1-2 rum vagy konyak,
babapiskóta


a piskóta áztatásához:
3 dl erős feketekávé
7-8 evőkanál kristálycukor
rum


a tetejére:
2-3 ek. cukrozatlan kakaópor

A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó,ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk.


A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük. Egy tál alját áztatott babapiskótával rakjuk ki (csak mártsuk bele, aztán vegyük is ki, nem kell eláznia), merjük rá a krém felét, ennek a tetejére újra egy sor áztatott piskóta kerül, majd a maradék krém.

A tetejét keserű kakaóporral szórjuk meg. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...