A recept forrása: Alíz konyhája
a tésztához:
12,5 dkg margarin
12,5 dkg + 20 dkg kristálycukor
12,5 dkg liszt
4 tojás
4 ek. tej
1 sütőpor
6 dkg kókuszreszelék
a krémhez:
4 dkg étkezési keményítő vagy 1 tasak kókuszos pudingpor
6 dkg kókuszreszelék
4 dl tej
cukor
2 dl Hulala tejszín
A tojásokat szétválasztjuk. A 12,5 dkg kristálycukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a 4 tojássárgát, és a sütőporos lisztet - simára dolgozzuk. Egy alufóliával kibélelt tepsibe simítjuk ezt a sárga masszát.
A 4 tojásfehérjét felverjük a 20 dkg kristálycukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket is. Az így elkészült habot kenjük az előzőleg tepsibe simított sárga masszára.
Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon, lassú tűzön megsütjük. Ha kihűlt, függőlegesen kettévágjuk.
Az alábbi krémmel töltjük meg a kettévágott tésztát:
A kókuszreszeléket egy kevés cukorral finomra darálom, majd 3 dl tejben, annyi cukorral, amennyire édesre szeretném a krémet, felteszem főni.
Az étkezési keményítőt vagy pudingport 1 dl tejben elkeverem, majd a felforrt kókuszos tejhez öntöm. Sűrűre főzöm, hagyom kihűlni.
A tejszínt keményre felverem, és óvatosan beleforgatom az előzőleg elkészített kókuszos krémbe. Ezzel töltöm meg a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.