Piskótatallérokat készítünk elő egy tálcára - két darab tallér alkot majd egyet.
Az alábbi (Párizsi krém) krémet készítjük el:
20 dkg cukor
1,5 dl tejszín
7 dkg kakaó
15 dkg margarin
vanília aroma vagy vaníliás cukor
Mérsékelt tűzön, állandó keveréssel jól felforraljuk. Hideg helyre tesszük, kihűtjük, majd hűtés után robotgéppel felverjük.
Az így elkészült krémmel megkenjük a piskótatallérok egyik felét, majd ráteszünk sorban mindegyikre egy-egy "kalapot", azaz egy másik piskótatallért. Egy éjszakára hideg helyre tesszük, ezalatt összeáll, és átpuhul az egész.
Már így is nagyon finom, de aki még finomabbá szeretné tenni, bevonhatja csokoládéval a golyókat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.