fél kg csíkozott hús
1 kg zöldbab
1-2 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika, majoránna, egyéb fűszer
tejföl - liszt/étkezési keményítő
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a feldarabolt húst, amit fehéredésig sütök. Fűszerezem borssal, majoránnával, megszórom pirospaprikával. Sózom, felöntöm kevés vízzel, és félig puhára főzöm.
Ha félig puha, hozzáöntöm a fagyasztott zöldbabot, és az egészet készre főzöm - közben kóstolgatom, fűszerezem. A legvégén tejföllel és liszttel kicsit besűrítem (tejfölt + lisztet keverek ki, és a tokányhoz öntöm, egyszer kiforralom.)
Rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.