2013. ápr. 8.

Cukorborsóleves


2 sárgarépa
1 fehérrépa
fél zellergumó
kb. fél kg zöldborsó
1 vöröshagyma
só, bors, petrezselyem
fokhagyma

a rántáshoz:
olaj, liszt, pirospaprika
hideg víz

a nokedlihez:
liszt, tojás, só, petrezselyem

Vizet forralok, majd belerakom a feldarabolt répákat, zellergumót, az egész vöröshagymát, sót, borsot, fokhagymát. Amikor puhulni kezd a zöldség, a zöldborsót és a petrezselymet is hozzáteszem. Puhára főzöm, és berántom: olajat hevítek, megszórom liszttel, pirítom rajta, lehúzom a tűzről, meghintem pirospaprikával, elkeverem csomómentesre, és felöntöm hideg vízzel. Beleszűröm a levesbe. Kiforralom.

Gazdagíthatom nokedlivel - puhára főzöm a levesben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...