2013. ápr. 30.

Puncstorta tölteléke

Kb. 25 dkg porcukorból és 30 dkg margarinból vajas krémet készítünk - kihabosítjuk a két hozzávalót.

4 tojásból piskóta tésztát készítünk, melyet megsütés, és kihűlés után darabokra tépkedünk egy nagy tálba. Hozzáadjuk a vajas krémet, piros ételszínezéket, rumot vagy rumaromát. Kézzel összegyúrjuk - az a lényeg, hogy egybefüggő massza legyen belőle. (Érdemes készítés közben kóstolgatni, hogy elég ízes-e.)

A vajas krémet nem muszáj egyben hozzáadni, apránként jobb, mert gyúrás közben látjuk inkább, hogy mennyit vesz még fel a piskóta.

Az így elkészült tölteléket használjuk fel a Puncstorta elkészítésénél is, de ebből a masszából készíthetünk golyókat is, melyet bevonva papírkapszliba tálalhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...