2013. ápr. 5.

Rakott savanyú káposzta

1 kg savanyú káposzta
50-60 dkg darált hús
15 dkg rizs
2 fej vöröshagyma
só, bors, kakukkfű
tejföl, olaj

A rizst félig megfőzöm - kimérem pohárba a 15 dkg rizst, majd leheletnyi olajon megpirítom, és felöntöm egy akkora pohár vízzel, amennyi a kimért rizs mennyisége volt. Felforralom, sózom, és lefedve, takarékon félig megfőzöm.


Vöröshagymát aprítok fel, és a darált hússal együtt olajon megpirítom. Sózom, borsozom, kakukkfűvel megszórom, kevés vízzel felöntöm, és készre főzöm.


A savanyú káposztát kimosom, ha túl savanyú lenne. Kevés olajon megpárolom.


Amikor megfőtt minden, összeállítom az ételt. A rizst, és a húst összekeverem. Egy tepsi alját kibélelem savanyú káposztával, rá egy réteg rizses húst teszek, és megkenem tejföllel. Ezt a rétegezést addig folytatom, míg a hozzávalókból tart. A teteje savanyú káposzta legyen, amit lekenünk tejföllel.


Előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...