2013. ápr. 9.

Vargabéles

1 kg túró
fél liter tejföl
6 tojás
20 dkg margarin
20 dkg cérnametélt
25 dkg porcukor
egy csomag vaníliás cukor
10 dkg mazsola
egy citrom reszelt héja
8 darab réteslap

A metéltet kifőzzük, hideg vízben lehűtjük, és lecsorgatjuk. A margarint a tojássárgájával, a fele cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal habosra keverjük, hozzákeverjük az áttört túrót, a tejfölt, a cérnametéltet, és a mazsolát. A tojásfehérjéből, a cukor másik felével kemény habot verünk, és azt is a túróhoz keverjük fakanállal.

A réteslapok felét négyrétegesen, mindegyiket megzsírozva, zsírozott tepsibe rétegezzük, rásimítjuk a túrótölteléket, és a réteslap másik felét megzsírozva rárétegezzük a töltelékre. A tetejét is megzsírozzuk, és kb. egy óráig sütjük közepesen meleg sütőbe. A teteje piruljon meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...